З'явилася інформація, що після ракетного удару Росії по Україні 9 березня спостерігаються зміни. Так, є нова статистика, яку надали у Повітряних силах України.

Цю новину розмістили на порталі новин «gordonua»

Є відомості про те, що 9 березня під час масованої атаки росіяни використали 8 видів ракет.

Спікер Повітряних сил України Юрій Ігнат каже, що РФ загалом запустила 81 ракету по Україні. Справа в тому, що серед них можна спостерігати різні типи, чого раніше не було.

"Використовувалися акваторії трьох морів – Чорного, Азовського та Каспійського. Противник завдавав ударів із дальньої стратегічної та тактичної авіації, а також з кораблів – носіїв "Калібрів". Противник також використовував зенітні ракети С-300 наземного базування, якими бив по прифронтовій зоні. випущено 13 таких ракет", – каже представник Повітряних сил.

Серед 48 ракет були "Калібри", Х-101, Х-555, з яких збили 34 штуки.

"Ракети Х-31, П і Х-59 теж можна вважати знешкодженими, тому що вони не долетіли до своїх цілей. Особливість цієї атаки - використання "Кинджалів". Шість ракет - ще не було статистики використання такої їх кількості. Фактично це аеробалістична ракета повітряного базування, здатна на великій швидкості вражати цілі у будь-якій точці України. Тому коли злітає "МіГ", який є носієм цих ракет, вся карта [повітряних тривог] стає червоною", – продовжив Юрій Ігнат.

Крім цього, він зазначив, що запуск Росією різних видів ракет дає досить серйозне навантаження на українські ППО. Однак, за його словами, Україна має достатньо сили, щоб збивати більшу частину ворожих ракет.

Читайте також:

Трагедія Львівщини: російська ракета впала в житлову зону. Вижили не всі

Наводила російські ракети на школи: СБУ затримала російську шпигунку. Фото зрадниці