Сьогодні, 9 березня 2023 року, понад 6 годин росіяни масовано атакували Україну за допомогою ракет, БПЛА та артилерії. В окремих областях було чутно вибухи, а іноді відомо і про прильоти.

Так, приблизно з 4-ї години ранку з Курської області було зафіксовано, як одна за одною вилітали ракети зі швидкостями >2км/сек - переважно все у бік Києва та центр України.

Військові зауважили, що росіяни змінили тактику. Під час атаки спостерігалося дуже багато кульок, фейк-цілей та іншого бруду. При цьому дуже важко підрахувати точну кількість ракет.

Наразі найбільше ракет, за офіційними даними, припало на Харківщину.

Так, голова Харківської ОДА Олег Синегубов повідомив, що в ніч проти 9 березня росіяни завдали близько 15 ударів по місту та області. Під прицілом оккупантів знову перебували об'єкти критичної інфраструктури. Водночас є потрапляння до приватного житлового будинку Харківської області.

Також офіційно прильоти підтверджено в Одесі та Києві.

Як повідомив голова Одеської ОДА, внаслідок масованого ракетного удару по Одесі потрапляння ракет в об'єкт енергетичної інфраструктури області, а також пошкоджено житлові будинки.

Внаслідок масованого ракетного удару попадання ракет в об'єкт енергетичної інфраструктури області, а також пошкоджено житлові будинки.

"Поки не можемо говорити, що до ранку працюватиме електротранспорт, але пересування містом буде", - заявив в ефірі телемарафону спікер оперативного штабу Одеської ОВА.

Через ракетну атаку в Києві енергетики застосували технологічні екстрені відключення енергопостачання. Мер міста Віталій Кличко повідомив, що зараз без світла близько 15% споживачів.

Окрім цього, вибухи чули у Запоріжжі, Хмельницькій, Житомирській, Полтавській, Сумській, Івано-Франківській та Тернопільській областях.

Де-не-де є постраждалі, діють відключення електроенергії (превентивні і не тільки).

"Укрзалізиця" звітує про запізнення рейсів.

Читайте також:

Чорно-біле фото та скорбота: Тіна Кароль показала подругу, якої не стало під час обстрілів

ПриватБанк запропонував українцям допомогу, яка буде дуже доречною

"Забороняють ходити": Віталій Кім показав фото після серйозної травми

"Боже око": мешканці Києва спостерігали незвичайне явище у нічному небі