Стало відомо, що Норвезька рада у справах біженців в Україні розпочала другий етап реєстрації на отримання грошової допомоги. Коли відберуть отримувачів, розпочнуться виплати.

Про новий вид фінансової допомоги, яку можуть одержати українці, розповіла прес-служба Мінреінграції. Щоправда, виплати дістануться не всім, а лише тим, хто найбільше потребує фінансової підтримки.

"Норвезька рада у справах біженців відкрила реєстрацію на отримання грошової допомоги для переселенців та людей, які проживають у районах, які постраждали внаслідок бойових дій", - повідомила прес -служба Мінреінтеграції.

Допомога призначена для ВПО, а також для мешканців територій, які постраждали внаслідок бойових дій.

У пріоритеті – надання кеш-допомоги найбільш уразливим категоріям населення.

Кожен переселенець може розраховувати на 6660 гривень. Їх виплачують у три прийоми – протягом трьох місяців по 2220 гривень кожному члену сім'ї (але не більше ніж на п'ять осіб).

У Мінреінтеграції наголошують, що у сім'ї може бути не один отримувач такої допомоги. Особливо, якщо йдеться про багатодітні сім'ї, то допомогу можуть отримувати одразу кілька членів такої сім'ї, але не більше ніж 5 осіб. Таким чином, якщо п'ятьом членам сім'ї призначать таку допомогу, то за три місяці сім'я отримає 33 300 гривень.

Виплати переказуватимуть на банківський рахунок одержувача. Для тих громадян, які не мають банківського рахунку, гроші надходитимуть за допомогою переказу MoneyGram.

Реєстрація триватиме до 20 березня. Тож тим, хто хоче отримати ці виплати, не варто з цим тягнути.

Зареєструватися для отримання допомоги можна кількома способами:

  • надіслати у месенджері WhatsApp повідомлення з текстом «Привіт» на номер: 0 800 609 844
  • для реєстрації через Viber - відсканувати QR-код

Якщо потрібна додаткова інформація щодо реєстрації або виплат, то претендентам радять звертатися на гарячу лінію Норвезької ради у справах біженців. Номер гарячої лінії – 0 800 302 007.

Читайте також:

Жителям українських сіл виплатять допомогу від держави. Що для цього потрібно

Їздила Хрещатиком: у мережі показали фото рідкісної української маршрутки "Старт" з 60-х років

Можна отримати 3 тисячі гривень: хто із пенсіонерів отримає такі виплати з березня