На сьогоднішній день прогноз погоди цікавить українців не лише через те, щоб дізнатися, як одягатися чи яку погоду чекати найближчим часом, але від цього часто залежить ситуація на фронті. І ось стало відомо, що хоч минула зима і стала однією з найтепліших в Україні за 200 років, але йти вона не збирається.

Так стало відомо, що швидкого потепління, такого, щоб – раз! – і весна, на українців чекати не варто.

Більше того, з 15 березня, якщо вірити даним тематичного порталу Ventusky, усім варто налаштуватися на серйозне погіршення погодних умов.

Вдень опади у вигляді снігу прогнозуються у західних регіонах України та на півночі. Увечері 15 березня сніг очікується, окрім західних та північних областей, у центрі України.

У середньому у березні прогнозується 11-15 днів з опадами: снігом, мокрим снігом та дощем, а також можливі хуртовини.

Що ж до перших вихідних березня 2023 року, то, за словами кандидата географічних наук, синоптика Ігоря Кібальчича, найближчими днями на території України збережеться стійке зональне перенесення повітряних мас атлантичного походження. Під впливом атмосферних фронтів циклону, центр якого пройде через Фінляндію та Балтійське море далі за східну частину Європи, в Україні погода очікується теплою та з невеликими опадами у вигляді снігу, місцями з дощем.

Однак посилиться вітер західної чверті по всій Україні, подекуди з поривами до 15 – 20 м/с, а на дорогах та тротуарах більшості областей, крім півдня, спостерігатиметься ожеледиця.

"За своїми кліматичними характеристиками березень - ще зимовий місяць, і, незважаючи на всі ознаки ранньої весни, ще можливі і похолодання, і снігопади, і поривчастий вітер", - розчарував синоптик усіх, хто вже мріяв про тепло і сонце.

Читайте також:

Жителям українських сіл виплатять допомогу від держави. Що для цього потрібно

Їздила Хрещатиком: у мережі показали фото рідкісної української маршрутки "Старт" з 60-х років

Можна отримати 3 тисячі гривень: хто із пенсіонерів отримає такі виплати з березня