Важливо повідомити, що на території України з 1 березня 2023 року очікується чимало серйозних змін. Зараз йтиметься про пенсійні виплати та виплати для військових.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «УНІАН»

Напевно, кожен пенсіонер України чекає 1 березня, тому що на цей час щороку робиться перерахунок пенсій. Однак на цей раз перерахунок буде практично для всіх категорій.

Як відомо, після індексації пенсій практично всі пенсіонери можуть розраховувати на мінімальну надбавку у розмірі 19,7%. Щодо умов виплат, то вони будуть такими, як завжди: все залежить від необхідного трудового стажу.

Міністр соціальної політики Оксана Жолнович заявила, що мінімальна надбавка до пенсії буде не менш як 400 гривень.

Щодо військових виплат, то вони нараховуватимуться по-новому з 1 березня.

Насамперед потрібно повідомити, що виплата у розмірі 100 тисяч гривень тепер платитиметься лише тим, хто бере участь у бойових діях на лініях зіткнення. Важливо відзначити, що оплата нараховується пропорційно до часу виконання завдань. 50 тисяч гривень отримуватимуть ті чоловіки, які виконують бойові завдання у складі військового органу управління. 30 тисяч гривень отримуватимуть українці, які виконують бойові завдання у районах бойових дій, але не на лінії зіткнення.

Ще важливо повідомити, що українці, які служать у військових частинах та підрозділах не на територіях бойових дій, більше не отримуватимуть по 30 тисяч. Це стосується і срочників, курсантів, офіцерів та штабів.

Читайте також:

Дуже мало: пенсіонерам розповіли, скільки вони отримуватимуть найближчим часом

Майже 4 тисячі: у Пенсійному фонді розповіли, хто отримає підвищені пенсії