У мережі з'явилася інформація про те, що серед українців з'явилися нові шахраї, які пропонують розводити росіян за гроші. Так, відкриваються так звані офіси, які пропонують дуже просту роботу з нібито гідною зарплатою, проте все не так, як здається насправді.

Відповідну публікацію розмістили на порталі новин «obozrevatel»

Важливо попередити, що на території України останнім часом з'явилося багато шахраїв у різних сферах. Зараз йтиметься про те, як шахраї пропонують молодим українцям роботу в «офісах» із великою заробітною платою – від 40 тисяч гривень.

Насамперед слід повідомити, що ці так звані роботодавці приваблюють українців високими зарплатами, музикою, кальяном і навіть патріотизмом. Робота полягає в тому, щоб дурити росіян і за це отримувати гроші.

Вже є інформація про те, що заступник голови "Сбербанку Росії" Станіслав Кузнєцов поскаржився у прямому ефірі пропагандисту Соловйову на те, що в Україні з'являється все більше «офісів», які дурять мешканців РФ.

«Я і мої колеги вважаємо, що столицею такого бізнесу є Дніпро», - скаржиться російський банкір.

Окрім цього, мешканець самого Дніпра вирішив розповісти про те, що такі «офіси» справді існують. Ці «офіси» являють собою шахрайські колл-центри. Також українець, який працює в такому «офісі», з серпня місяця, зізнався, що їх нібито компанія переїжджала вже кілька разів і піднімала зарплату своїм співробітникам.

"Кажуть, що наш офіс у п'ятірку входить. Я сам не знаю, але ми чудово працюємо, у нас усі заряджені на результат. Дніпропетровські офіси працюють із росіянами, білорусами та казахами. Українців дзвінками не турбують. Соромно по Україні працювати. Цим тільки зеки та муда** займаються", – розповідає молодий українець.

Співробітники таких підроблених кол-центрів упевнені, що ця робота безпечна, оскільки росіяни не скаржатимуться українській владі.

«Це загалом фінансова спецоперація. Ми в них забираємо, а ЗСУ віддаємо. У нас директор 15% свого особистого доходу віддає на ЗСУ, майже всі по 5 тис. грн із зарплати на армії донатимо», - розповідає працівник одного з таких «офісів».

Важливо зазначити, що пропозицій про роботи у таких «офісах» стає дедалі більше. Так, шахраї запускають свої реклами в соцмережах і навіть не бояться заманювати українців кальянами, музикою та різними розважальними програмами у своїх «офісах».

Суть роботи полягає в тому, що український співробітник дзвонитиме до Росії через спеціальну програму та працюватиме за методичкою. Проте досвідчені шахраї можуть імпровізувати, що дає можливість дуже легко розвести росіян.

«Взагалі талант потрібний! Я коли говорю, що я представник служби безпеки "Сбербанку", я повинен сам у це повірити. Я в цей момент справді хочу допомогти клієнту, і я намагаюся сподобатися. Але потім, коли він виконує інструкції та угода закривається, мій клієнт допомагає українській економіці. Гроші ж потім в Україну виводять", – поділився працівник шахрайського офісу.

Читайте також:

"Переключаємо вас на іншу вишку": як шахраї крадуть мобільні номери та отримують доступ до банківських карток

Українцям видадуть кілька тисяч соцдопомоги: як не потрапити на шахраїв