Останнім часом можна спостерігати доволі напружену ситуацію біля кордону України. Це пов'язано з тим, що Росія все більше стягує свої винищувачі, що натякає на серйозні наслідки для України. Саме тому українська розвідка прийняла рішення прокоментувати ситуацію, що склалася.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі новин «УНІАН»

Представник Головного управління розвідки МО України Андрій Черняк чудово знає, що відбувається на українському кордоні, і не тільки. Він вирішив розповісти, навіщо РФ стягує свої винищувачі до територій нашої держави.

«Вони розуміють, що їм це не вдається. Вони там не досягли жодного стратегічного успіху, 95% сухопутних військ РФ так чи інакше бере участь в агресії проти України, у них нічим і нема кому воювати. Тому росіяни вирішили збільшити свій наступальний потенціал застосування авіації», - сказав представник ГУР.

Важливо відзначити, що Андрій Черняк акцентував свою увагу на українському ППО. Він заявив, що протиповітряна оборона України не стоїть на одному місці, вона стає сильнішою буквально з кожним днем.

Також він сказав, що українські військові вже чудово вміють збивати російські ракети та дрони. За його словами, воїни ВСУ з легкістю клацатимуть російські літаки, скільки б їх не було.

Мабуть, Росія вирішила більше не берегти свої винищувачі і застосовувати їх все частіше.

Читайте також:

Путін ними пишався: ЗСУ розгромили елітних російських морпіхів. Залишилися купи техніки

Можуть вийти за дві-три години: у ЗСУ розповіли про ракетні кораблі в Чорному морі

Кара небесна: у Білорусі підбили найкращий літак Путіна, через який по всій Україні лунали тривоги