На Тернопіллі пізно ввечері 19 лютого сталася моторошна аварія. Автобус Neoplan, який віз співробітників IT-компанії з відпочинку у Буковелі, перекинувся мокрою дорогою. Внаслідок аварії загинули троє молодих людей – студентів.

Трагедія сталася близько 22:30 19 лютого на трасі Івано-Франківськ – Бучач – Тернопіль на в'їзді до села Стара Брикуля.

В аварії загинули троє людей – усі студенти Західноукраїнського Національного університету. Це 22-річний Мар'ян Мисак, 22-річний Олег Максимов та 21-річний Олег Рачук.

Наразі 54-річний водій автобуса під арештом із можливістю внести заставу у 402 тис. грн. Відкрито досудове розслідування за ч. 3 ст. 286 КК України – порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвело до загибелі двох та більше осіб. Йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

У залі суду водій вибачався у батьків загиблих хлопців. Говорив, що він сам батько чотирьох уже дорослих дітей.

Один із загиблих – Мар'ян Мисак родом із села Кропивник Калуського району Івано-Франківської області. Крім нього, батьки мають ще двох дітей. Мар'ян навчався на 1 курсі магістратури університету, за спеціальністю "Комп'ютерні науки", а свого часу він цілий рік жив та навчався у школі в Америці, потрапивши до програми Flex (безкоштовне навчання у США для старшокласників).

За словами мами хлопця, зі США Мар'ян повернувся подорослішавшим, самостійнішим, уже вільно розмовляв англійською. Крім того, там він навчився грати у великий теніс, а у школі він завжди грав у волейбол та баскетбол.

Після закінчення школи він вступив до університету у Тернополі та почав вивчати програмування.

"Крім навчання він працював. Спочатку влаштувався в американську логістичну компанію в Тернополі, а потім перейшов уже в IT-компанію. З нею вони і їздили до Буковеля", – каже мама.

Крім того, в аварії загинув ще один студент-айтішник, Олег Максимов із Підволочиська Тернопільської області. Він навчався на 4 курсі факультету комп'ютерних технологій за спеціальністю "Інженерія програмного забезпечення" ЗУНУ. Хлопець також підробляв у цій же компанії, що й Мар'ян. Однокурсники розповідають, що Олег побував у багатьох країнах. Він захоплювався катанням на сноубордах, грав у шахи та настільний теніс.

Ще один загиблий Олег Рачук навчався на 1 курсі магістратури за спеціальністю "Правоохоронна діяльність". Олег родом із міста Ланівці Тернопільської області. У поїздці він опинився завдяки своїй дівчині, яка працює у цій IT-компанії.

Читайте також:

Щось відчуває: Лукашенко знову розповів про свою "сіру дірку"

Лукашенко попередив, що його скоро не стане: була розмова з Путіним

Невже Путіна притиснули? Залужний зробив потужний натяк. Кремль уже тремтить