За понад місяць навчань військових у Білорусі українці вже звикли, що коли з військового аеродрому в Мачулищах злітає МіГ-31К, то на всій території України звучить повітряна тривога. Ще б пак, ці винищувачі здатні запускати ракети на відстань до 2000 км. Але, схоже, комусь ці 2-годинні тривоги вже набридли настільки, що в неділю, 26 лютого, аеродром хтось спробував знищити.

Так, 24 канал написав, що біля білоруської авіабази "Мачулищи", звідки злітають російські МІГ-31, було чути у неділю вибухи.

Так, за інформацією різних джерел, люди чули два вибухи в районі 9:30 (за іншими даними в районі 8 ранку). Також є поодинокі повідомлення, що вибух було чутно і вночі.

При цьому точне місце і саме вибухнуло деякий час не озвучувалося.

Першоджерелом цього повідомлення став телеграм-канал BYPOL.

Там написали, що вранці 26 лютого 2023 року на військовому аеродромі "Мачулищі", розташованому за 12 км від м.Мінська, сталося 2 вибухи, внаслідок яких пошкоджено російський військово-транспортний літак і снігоприбиральну техніку.

Пізніше передплатники каналу "Білорусь за МКАДом" повідомили :

"У Мачулищах був уночі сильний вибух і вранці 2 менш сильні. У бік аеродрому поїхав Слідчий комітет, стоять військові, автоматники та швидка".

І справді, з різних джерел зараз надходить інформація, що починаючи з 11-ї години на околицях аеродрому "Мачулищи" спостерігається небувала раніше активність ДАІ та Внутрішніх військ.

За попередніми даними, у кількох місцях навколо аеродрому співробітники Державтоінспекції зупиняли машини та перевіряли багажники та документи водіїв. Пізніше було помічено навіть рух МАЗів внутрішніх військ до аеродрому.

ОБНОВЛЕННЯ на 16:50: прямо зараз активність у районі аеродрому зберігається, околиці патрулює вертоліт, а на землі пошуки проводить ОМОН. ДАІ продовжує зупиняти та перевіряти машини. Крім багажників також перевіряють мобільні телефони.

Нагадаємо, що 19 січня стало відомо про потужний звук вибуху у Молодечно. Моніторингові групи тоді повідомили, що йдеться про помпаж двигуна літака МіГ-31К. У винищувача МіГ-31К ВКС РФ (RF-95194) сталося спалах одного з двох двигунів, яке супроводжувалося звуком вибуху.

Читайте також:

Щось відчуває: Лукашенко знову розповів про свою "сіру дірку"

Лукашенко попередив, що його скоро не стане: була розмова з Путіним

Невже Путіна притиснули? Залужний зробив потужний натяк. Кремль уже тремтить