Мешканцям України повідомили, що вони тепер можуть отримувати польську пенсію на території нашої держави. Так, якщо українець офіційно працював у Польщі, то він може отримувати польську пенсію в Україні завдяки унікальному проекту.

Відповідну інформацію розмістили на порталі новин «Факти»

Справа в тому, що ще у 2012 році між Польщею та Україною було узгодження, яке дає можливість отримувати пенсії як в одній країні, так і в іншій.

Як повідомляється, виплати відбуватимуться, виходячи з трудового стажу. Наприклад, в Україні платять пенсію за стаж, а у Польщі за час офіційної роботи.

Важливо відзначити, що для оформлення польської пенсії необхідний і трудовий стаж: 20 років для жінок та 25 років для чоловіків. Щоб оформити пенсійні виплати, потрібно звернутися до ПФ однієї з країн. Наприклад, щоб отримувати польську пенсію в Україні, потрібно бути не молодше 60 років і мати мінімум 15 років стажу. Однак для цього необхідно піти до ПФУ та заповнити спеціальний бланк – UA-PL 8.

Відомо, що при заповненні UA-PL 8 потрібно вказувати: обліковий номер PESEL або серію та номер паспорта, ІПН.

Щоб отримувати польську пенсію, потрібно додати: документи про періоди роботи на території Польщі та довідку банку з підтвердженням зазначеного в бланку номера банківського рахунку.

Читайте також:

Мізер у 100 гривень: які категорії пенсіонерів отримають мінімальну надбавку до виплат

Якої максимальної надбавки до пенсії зможуть отримати українці. Названо суму

Ощадбанк засмутив пенсіонерів та переселенців: до чого потрібно готуватися