Картопля запечена з фаршем - страва, яка поєднує в собі м'ясо і гарнір. Це дуже зручно тим, що все готується в одному посуді. Запечена таким чином картопля виходить м'якою, соковитою, з рум'яною скоринкою зверху.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяНа 3 порції знадобиться:
- картопля 500 г;
- м'ясний фарш 450 грам;
- цибуля 1 штука;
- вершки 150 грам;
- твердий сир 100 г;
- олія 20 грам;
- сіль за смаком;
- спеції сухі на смак.
Для запікання можна використовувати будь-яку жароміцну форму. Дно і боки форми змащуємо олією.
Картоплю потрібно очистити від шкірки та сполоснути від забруднень. Половину картоплі нарізаємо кружальцями та викладаємо рівномірним шаром по дну форми.
Цибулю потрібно очистити від лушпиння, обполоснути в холодній воді і нарізати. Нарізану цибулю розкладаємо по картоплі, трохи солимо і додаємо спеції.
Слідом викладаємо шар м'ясного фаршу. Солимо.
Накриваємо фарш картоплею, що залишилася, так само нарізаним кружальцями і змащуємо рясно сметаною - вона може бути будь-якої жирності. А зверху ще трохи солі та спеції.
Ставимо форму в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів приблизно на 45-50 хвилин. Хвилин через 30 після початку запікання можна прикрити верх фольгою, щоб картопля не висихала.
Коли верхня картопля стане м'якою, потрібно рясно посипати сиром і залишити в духовці ще на 4-5 хвилин.
За цей час сир тільки встигне розплавитися і добре тягтиметься. Страву потрібно подавати до столу у гарячому вигляді.
Читайте також:
Жіночий угодник: рецепт пирога з лавашу з сиром та замороженою вишнею
Якщо вам трапилося яйце з двома жовтками: що кажуть прикмети та чого чекати
Названа каша, яка зміцнює серце та покращує його роботу