Вирощування орхідеї не є особливо складною справою, проте є деякі нюанси, які потрібно враховувати, щоб зберегти її красу та здоров'я.

Докладніше про них інформує сайт РБК-Україна.

Занадто частий полив

Не слід заливати орхідею, занурюючи горщик у воду до країв і залишаючи на довгий час. Неправильний полив може призвести до гниття коренів та загибелі квітки. Рекомендується поливати орхідею методом "замочування", для цього потрібно налити воду в ємність трохи більше горщика з орхідеєю, поставити туди квітку так, щоб коріння виявилося зануреним у воду, і залишити на кілька годин. Наступний полив слід проводити, коли субстрат повністю просохне.

Занадто рідкісний полив

Орхідея не повинна поливатися дуже рідко (раз на місяць), інакше листя почне в'янути, а коріння висихатиме.

Регулярний душ

Не можна заливати орхідею водою занадто часто і повністю, особливо в розетку та пазухи, оскільки це може спричинити загнивання квітки.

Шкідники

Потрібно стежити за орхідеєю та боротися зі шкідниками, якщо вони з'являться. Інакше, якщо нехтувати боротьбою зі шкідниками, орхідея з часом може загинути.

Пряме сонячне проміння

Не варто ставити орхідею в сонячне вікно в будинку, особливо влітку, коли сонце може сильно пекти. У такому разі орхідея може згоріти та загинути.

Читайте також:

Вона це вам пригадає: що не люблять орхідеї і як вони вам можуть помститися

Як змусити орхідею цвісти без поливу: секрети, про які багато хто не знав

Як "розбудити" орхідею, якщо вона перестала цвісти. Прості хитрощі