Мешканців та гостей столиці України попередили про те, що у київському метро можуть з'явитися наскрізні вагони вже найближчим часом.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «ТСН»

Важливо повідомити про те, що ще до того, як Росія пішла війною на територію України, був один несподіваний проект з оновлення київського метрополітену. Так ось стало відомо, що ця ідея буде втілена вже найближчим часом.

Начальник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський давав інтерв'ю легендарному українському каналу "ТСН" та розповів про подальші плани та про їх реалізацію.

"Наразі місто та Київський метрополітен проводять процедуру закупівлі вагонів за рахунок кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку. Повинен розпочатись другий етап процедури – наприкінці лютого відбудеться аукціон. Відповідно до наших технічних умов, ми плануємо закупити саме наскрізні вагони. У світі вже деякі використовують окремі вагони, а наскрізні більш просторі і можуть вмістити більше пасажирів. Ми плануємо отримати 50 наскрізних вагонів – відповідно буде 10 поїздів", — поділився Віктор Брагінський.

Окрім цього він сказав, що вже зараз готуються спеціальні документи на нові вагони для київського метрополітену.

"Плануємо одержати ще 50 наскрізних вагонів. Після того, як буде обрано переможця аукціону, ми плануємо отримати цю техніку вже через рік, тобто у 2024 році", - продовжив начальник КП "Київський метрополітен".

Читайте також:

Сковорідку не доведеться викидати: як очистити старий нагар за допомогою звичайного засобу

Невже заочно закінчив 9 класів? Кадиров зумів без помилок написати кілька речень. Фото