Ось уже деякий час екзотична квітка орхідея не втрачає своєї популярності і масово представлена ​​у всіх квіткових магазинах. Ось тільки правильний догляд - найважливіша умова життя рослини, що визначає чи почне цвісти орхідея.

Так, більшість орхідей потребують помірного світла . Для фаленопсисів потрібний простір з розсіяними сонячними променями. Щоб орхідеї зацвіли, їм потрібен повний світловий день (10–12 годин на добу). Справа в тому, що в природі орхідеї ростуть на деревах і сонячні промені падають на них лише через листя дерев.

При нестачі освітлення квітки не вистачатиме живлення для росту, але за дуже яскравого сонячного світла стан рослини погіршуватиметься. Показник нестачі освітлення у орхідеї – темно-смарагдове листя замість світло-зелених. Надлишок освітлення - пожовтіння листя та виникнення на них коричневих сухих плям.

Восени та взимку, щоб квітка випустила квітконос, (коли природного освітлення дуже мало), потрібно організувати підсвічування лампами.

Правильний полив

Принцип поливу орхідей дуже простий: краще не долити, аніж перелити. Орхідеї легше перенесуть пересушування ґрунту, а ось надлишок вологи їх загубить. Причина загнивання коріння найчастіше пов'язана з неправильним поливом квітки. Частота поливу орхідей у ​​домашніх умовах залежить від різних умов: температура повітря та його вологість, склад ґрунту, величина горщика, життєвий цикл та пора року.

Читайте також: