Мешканцям України повідомили, що їх на постійній основі обманюють у супермаркетах. Так, одне з найпоширеніших порушень було викрито Держспоживслужбою.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі новин «obozrevatel»

Насамперед необхідно повідомити про те, що в українських супермаркетах дуже часто порушують права українців. Справа в тому, що охоронці вже звикли оглядати особисті речі споживачів, однак вони не мають жодного права на це. Так, охоронці або будь-хто повинні мати відповідні документи, які дозволять їм виконувати цю процедуру.

"Якщо до вас підійшов власник закладу, директор, охоронець чи продавець з такою вимогою – вимагайте пред'явити документи, які є підставою для обшуку, адже таких повноважень вони не мають", – звернулися до українців у Держспоживслужбі.

Окрім цього, охоронець має право лише спостерігати через відеокамеру. Якщо він зауважив, що споживач щось украв, то він змушений викликати поліцію. Також він має право викликати поліцію, якщо: спрацювала рамка на виході з магазину або інші покупці помітили злодійство та повідомили про це.

"Вимагаючи провести обшук речей покупця без його згоди та без залучення поліції, охоронець порушує закон... Якщо Ви проти проведення огляду, але охоронець вам загрожує чи не випускає з магазину – викликайте поліцію", – дали рекомендації українським покупцям.

Читайте також:

Чи потрібно робити запаси: що відбувається з цінами на продукти

Багато хто не знав: чому взимку не можна зберігати продукти на балконі