Українців попередили, що на території нашої держави знову змінять вимоги для того, щоб вийти на пенсію. Так, у Пенсійному фонді розповіли, якими будуть нові зміни.

Відповідну публікацію розмістили на порталі новин «Напенсії»

Голова Пенсійного фонду Євген Капінус заявив, що громадяни України можуть виходити на пенсію лише у тому випадку, коли вони мають необхідний трудовий стаж. Зараз йдеться про людей такого віку: 60, 63 та 65 років.

Важливо зазначити, що для того, щоб отримувати пенсійні виплати у 2023 році, необхідно мати щонайменше 30 років трудового стажу. Найважливіше в тому, що кожного року необхідний трудовий стаж для виходу на пенсію зростає цілий рік. Так, щоб вийти на пенсію та отримувати соціальну допомогу, необхідно офіційно опрацювати не менше ніж 35 років.

Наприклад, якщо українець досяг 60-річного віку у 2023 році і не має 30 років трудового стажу, то він не зможе отримувати соціальну допомогу від держави. Він може розраховувати на пенсію лише тоді, коли йому виповниться 63 роки, а його трудовий стаж складатиме не менше 20 років.

Така сама ситуація буде і з тими, хто матиме менше 20 років трудового стажу. У цьому випадку на пенсію можна розраховувати у віці 65 років із стажем не менше 15 років.

Читайте також:

Українцям розповіли, як подати заяву, щоб не втратити частину пенсії

Пенсіонерам розповіли, як отримати 100-відсоткову знижку на оплату газу, води та світла

Названо випадки, коли Пенсійний фонд може позбавити українців виплат