Стало відомо, що у четвер, 16 лютого, стався потужний вибух внаслідок детонації вибухівки на Чапаєвському механічному заводі в Самарській області, що виробляє вибухові патрони. Про це із посиланням на джерело в екстрених службах пише ТАРС.

Відомо, що епіцентр вибуху розташовувався в насипній кабіні у прибудові одного з цехів.

Як повідомили співробітники правоохоронних органів, внаслідок події загинула жінка, яка працювала на підприємстві, а ще трьом робітникам була потрібна допомога. Їх госпіталізували до лікарні.

"В одному з цехів Чапаєвського механічного заводу сталася детонація вибухової речовини, пожежі не сталося. Загинула одна людина, троє отримали поранення", - йдеться у повідомленні екстрених служб.

Російські журналісти нагадали, що завод випускає "широку гаму капсулів-детонаторів, піротехнічних реле, шнурів, що детонують, кумулятивних зарядів і герметичних вибухових патронів".

Зазначимо, що офіційних коментарів від МНС та влади Самарської області щодо пригоди на підприємстві досі немає.

За даними ЗМІ, причиною вибуху стало порушення техніки безпеки під час технічної операції.

Довідка: Чапаєвський механічний завод є найстарішим і одним із основних капсульних заводів Росії. Підприємство веде історію з 1913 року. У роки Великої Великої Вітчизняної війни кожен другий боєприпас містив вироби цього заводу. З 2019 року ЧМЗ є юридично філією Казанського заводу точного машинобудування. Підприємство виробляє кумулятивні заряди та детонуючі шнури, його продукція використовується у тому числі для добувної промисловості.