Однак є деякі лайфхаки, які допоможуть продовжити життя свіжо подарованого букету квітів - незалежно від того, які саме це квіти.

Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Насамперед, при збереженні букета, слід звернути увагу на якість води та на ємність, в якій він стоятиме. Вода має бути хорошої якості (бутильована або відфільтрована, хоча найкраще дощова), а ємність - металева, саме в ній квіти "проживуть" найдовше.

Температура води повинна бути відносно невисокою, тільки квіти, що злегка підв'яли, можна ставити в теплу воду. Для свіжих кольорів підійде вода кімнатної температури. І забудьте про холодну воду! Так бутони можуть відпасти того ж дня.

Воду для букета слід міняти щодня. І краще в процесі зміни води трохи потримати стебла під проточною водою, тому що проточна прісна вода очищає квітконоси, запобігаючи їх гниття або росту бактерій. Іноді стебла треба підрізати, якщо процес гниття пішов.

Щоб квіти довго залишалися у вазі, слід видалити їх листя.

Щоб букет довше зберігав свіжість, ви можете додавати у воду речовини, що уповільнюють старіння. При купівлі квітів навіть у супермаркеті до букетів часто додають пудру, яку слід змішати з водою, в якій має стояти букет.

Букет кольором не слід ставити на один стіл з тарілкою фруктів. Наприклад, банани та яблука, а також помідори, виділяють велику кількість етилену, який негативно впливає на якість зрізаних квітів та рослин. У деяких кольорів, особливо чутливих до етилену, може відбуватися раннє опадіння квіток, зав'язей і листя.

Читайте також: