• рис 1 склянка;
  • вода 2 склянки;
  • цибуля 1 штука;
  • олія 30 гр;
  • сіль за смаком;
  • спеції сухі на смак.

Отже, цибулю потрібно очистити від лушпиння та промити в холодній воді. За допомогою гострого ножа дрібно нарізаємо цибулю, змочуючи ніж у холодній воді, щоб уберегти очі.

На гарячу сковороду наливаємо трохи олії і викладаємо нарізану цибулю. Обсмажуємо його до золотистого стану, періодично помішуйте, щоб не підгоріли. Це зручно робити за допомогою дерев'яної лопатки.

Увага! При приготуванні рису на стадії обсмажування цибулі можна використовувати й інші овочі, такі як морква, помідори, броколі. Такі овочеві додавання зроблять рис не тільки смачним, а й кориснішим.

Поки смажиться цибуля, рис потрібно промити кілька разів у холодній воді. Потім всю воду злийте, скориставшись друшляком.

Коли цибуля обсмажилася, додаємо до неї в сковороду промитий рис. Все перемішуємо та обсмажуємо 3-4 хвилини.

Додаємо до рису трохи солі та спеції. Для надання рису красивого жовтого кольору можна додати трохи куркуми. Все добре перемішайте.

Додаємо до сковороди необхідну кількість гарячої води. Перемішуємо та доводимо до кипіння. Потім накрити сковороду кришкою, зробити мінімальний вогонь і залишити готуватися приблизно на 10-15 хвилин. Потрібно, щоб крупа ввібрала рідину.

Як тільки вода вбереться в рис, вимикаємо вогонь і залишаємо рис постояти під кришкою ще 15 хвилин. Потім можна подавати рис гарячим.

Читайте також:

Ніжніше не буває: рецепт соковитих курячих відбивних, які потрібно робити у духовці

Швидко і дуже смачно: рецепт яєчних конвертиків із сиром та шинкою

Як до весни зберегти картоплю в квартирі чи льоху, щоб вона не проростала. Цікава хитрість