Щоб мед не втратив своїх корисних якостей, а також зберіг смак і структуру, слід дотримуватись певних правил зберігання меду.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про це читайте у нашому матеріалі.
Температура зберігання має бути від -6 до +20°С. Кімнатна температура не підходить для зберігання меду, хіба що у вас вдома холодно. Також не можна зберігати мед за високих температур, наприклад, понад 20, оскільки може частина вітамінів просто зникнути. Також не можна змінювати температуру зберігання – якщо стоїть мед у холоді, нехай там і стоїть, інакше він може нерівномірно кристалізуватись.
Мед краще зберігати в якісній та щільній скляній тарі із щільною кришкою. Ще можна використовувати кераміку. І категорично не можна зберігати мед у залізному посуді, в емалі зі сколами чи оцинкованої тарі – інакше він окислиться. Сам посуд для меду повинен бути ідеально чистим і сухим.
Чим нижча вологість, тим краще. Мед здатний вбирати вологу з довкілля, тому тару з медом слід щільно накривати. Також не можна зберігати мед у відкритому вигляді.
Для меду шкідливі сонячні промені. Вони здатні нагріти банку, через що можуть зруйнуватися корисні речовини. Найнеприємніше в тому, що вони швидко знищать інгібін – фермент, який відповідає за протимікробні властивості меду.
Мед вбирає запахи . Тому слід стежити, щоб тара з медом була щільно закрита і стояла подалі від продуктів, які мають різкі аромати.
Читайте також:
Як дізнатися, що мед прострочений і він зіпсувався: прості секрети
Не тільки ожиріння: чим небезпечний підроблений мед і як його відрізнити від сьогодення