Продукти на 4 порції:

  • семолін або крупа манна дрібна - 90 г;
  • борошно в/с - 90 г (3/4 склянки ємністю 200 мл);
  • дріжджі сухі – 1 ч. ложка;
  • вода (тепла) – 120 мл;
  • олія оливкова - 1 ст. ложка;
  • цукор – 0,5 ч. ложки;
  • сіль - 1 щіпка;
  • орегано сушений - 1 щіпка.

Для начинки:

  • Фарш м'ясний – 230 г;
  • Бринза – 70 г;
  • Сир твердий тертий – 60 г;
  • Маслини без кісточок – 60 г (12 шт.);
  • Томатний соус – 2 ст. ложки;
  • Олія оливкова - 1 ст. ложка;
  • Цукор - 1 щіпка (за смаком);
  • Сіль - 1 щіпка (за смаком);
  • Орегано сушений - 2 щіпки (за смаком).

Отже, для виготовлення тесту воду нагріваємо до температури не вище 40 градусів.

У широку ємність всеюємо борошно та семолину (манку). У центрі робимо лунку. У лунку всипаємо цукор та дріжджі, по стінці миски - сіль та орегано.

Вливаємо в лунку теплу воду. Перемішуємо круговими рухами від центру – спочатку ложкою. Руками замішуємо тісто у мисці.

Поливаємо тісто оливковою олією. Вимішуємо до повного вбирання олії. Накриваємо плівкою та залишаємо в теплі до збільшення вдвічі (на 1 годину).

Стіл присипаємо борошном, викладаємо туди тісто, що підійшло, і обминаємо.

Ділимо тісто на 4 шматочки, підкочуємо їх у кульки, накриваємо рушником і залишаємо на 15 хвилин.
Включаємо духовку для розігріву до 220 градусів.

Деко застилаємо пергаментом і викладаємо туди кульки тіста. Розтягуємо заготовки пальцями в круглі коржики діаметром трохи менше половини ширини листа. По краю тесту намічаємо.

До томатного соусу всипаємо сіль, цукор і невелику дрібку орегано. Вливаємо оливкову олію. Перемішуємо.

Розподіляємо соус по поверхні тіста (бортики не чіпаємо).

Відправляємо міні-піци в розігріту до 220 градусів духовку на 10-15 хвилин (важливо не перетримати та не пересушити тісто).

Читайте також:

Лікарі назвали найхарактерніші захворювання для кожної групи крові

Нарешті будемо їсти яєчні, омлети та глазуні: в Україні прогнозують різке падіння цін на курячі яйця