Продукти на 4 порції:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- семолін або крупа манна дрібна - 90 г;
- борошно в/с - 90 г (3/4 склянки ємністю 200 мл);
- дріжджі сухі – 1 ч. ложка;
- вода (тепла) – 120 мл;
- олія оливкова - 1 ст. ложка;
- цукор – 0,5 ч. ложки;
- сіль - 1 щіпка;
- орегано сушений - 1 щіпка.
Для начинки:
- Фарш м'ясний – 230 г;
- Бринза – 70 г;
- Сир твердий тертий – 60 г;
- Маслини без кісточок – 60 г (12 шт.);
- Томатний соус – 2 ст. ложки;
- Олія оливкова - 1 ст. ложка;
- Цукор - 1 щіпка (за смаком);
- Сіль - 1 щіпка (за смаком);
- Орегано сушений - 2 щіпки (за смаком).
Отже, для виготовлення тесту воду нагріваємо до температури не вище 40 градусів.
У широку ємність всеюємо борошно та семолину (манку). У центрі робимо лунку. У лунку всипаємо цукор та дріжджі, по стінці миски - сіль та орегано.
Вливаємо в лунку теплу воду. Перемішуємо круговими рухами від центру – спочатку ложкою. Руками замішуємо тісто у мисці.
Поливаємо тісто оливковою олією. Вимішуємо до повного вбирання олії. Накриваємо плівкою та залишаємо в теплі до збільшення вдвічі (на 1 годину).
Стіл присипаємо борошном, викладаємо туди тісто, що підійшло, і обминаємо.
Ділимо тісто на 4 шматочки, підкочуємо їх у кульки, накриваємо рушником і залишаємо на 15 хвилин.
Включаємо духовку для розігріву до 220 градусів.
Деко застилаємо пергаментом і викладаємо туди кульки тіста. Розтягуємо заготовки пальцями в круглі коржики діаметром трохи менше половини ширини листа. По краю тесту намічаємо.
До томатного соусу всипаємо сіль, цукор і невелику дрібку орегано. Вливаємо оливкову олію. Перемішуємо.
Розподіляємо соус по поверхні тіста (бортики не чіпаємо).
Відправляємо міні-піци в розігріту до 220 градусів духовку на 10-15 хвилин (важливо не перетримати та не пересушити тісто).
Читайте також:
Лікарі назвали найхарактерніші захворювання для кожної групи крові
Нарешті будемо їсти яєчні, омлети та глазуні: в Україні прогнозують різке падіння цін на курячі яйця