Люди здавна боялися удару блискавок. Ще б пак, за кількістю смертельних випадків вона поступається тільки повеням, і щороку розряди "небесної електрики" забирають тисячі людських життів. Блискавка б'є завжди несподівано, проте, як виявилося, має і свої "улюблені" місця, куди вона найчастіше потрапляє.

Так, наприклад, одна з головних пам'яток Ріо-де-Жанейро в Бразилії - статуя Христа-Спасителя, яка розташована на вершині висотою 700 метрів над рівнем моря, постійно зазнає ударів стихії. А 10 лютого цей містичний момент навіть удалося зняти.

В інстаграм-профілі фотографа на ім'я Фернандо Брага з'явилося кілька вдалих кадрів події, знято з різним наближенням. Фернандо додає, що знімки зроблені 10 лютого близько сьомої вечора (за місцевим часом) на фотоапарат Nikon D800.

До речі, чоловік не вперше намагався зловити такий містичний момент. Тільки того вечора, за його словами, він зробив понад 500 кадрів, чекав близько трьох годин у машині, перш ніж вийшло фото, що облетіло весь світ.

"У багато інших незліченних днів і моментів я робив те саме і нічого. Це частина плану. Ми завжди повинні рухатися вперед і намагатися. Так у всьому. Не здавайся ніколи", - підписав Фернандо один зі знімків.

Інтернет-користувачі відразу побачили в цій події містичні знаки. Так Telegram-канал "Логіка Маркова" припустив, що блискавка, яка потрапила до статуї Христа-Спасителя, може бути ознакою катастрофи або ядерної війни, попередженням людству або ударом по християнській вірі.

Однак не всі вірять у зловісні знаки, оскільки розряд потрапляє до відомого монумента не вперше.

Так, наприклад, 16 січня 2014 року удар блискавки відколов великий палець на правій руці статуї, а в грудні 2013 року з тієї ж причини статуя теж втратила один з пальців на тій же правій руці.

Читайте також:

Занадто тісно у декольті: 13-річна донька Віри Брежнєвої показала зовсім не дитячі фото

Десант на Київ та Одесу: у ГУР розповіли про несподіваний план Кремля

Солона карамель: у Каліфорнії помітили "Запорожець" незвичайного кольору. Відео