Ні для кого не секрет, що жителі Грузії від початку спеціальної військової операції не приховували свого ставлення до росіян, які втекли зі своєї країни через мобілізацію. Ще б пак, у центрі Батумі часто проходять акції на підтримку України, а на стінах будинків можна зустріти русофобські графіті. Крім того, деякі з особливо ініціативних громадян Грузії "воюють" з автомобілями з російськими номерами.

Так стало відомо, що в Тбілісі (Грузія) місцеві жителі почали зафарбовувати російські номери автомобілів червоною фарбою. При цьому раніше їх просто запльовували чи дряпали номери.

ЗМІ уточнюють, що подібних інцидентів уже понад десяток.

Як правило під "приціли" "вандалів" потрапляють автомобілі, які в основному паркуються в центрі міста, але, як кажуть, лиха біда почала.

Власники автомобілів звертаються зі скаргою до МВС Грузії, тільки про реагування даних немає, кажуть журналісти. Поки суд та справа, автовласники намагаються зняти фарбу самотужки.

Зате соцмережі сповнені рекомендацій, як діяти в таких випадках. Головна з них – замінити російські номери на грузинські. Як стверджується, зробити це легко, і вся процедура триватиме небагато часу (від 30 хвилин до 2,5 години). Треба буде, наприклад, для отримання грузинського номера зайти до відповідних структур та попросити зареєструвати авто на тимчасове ввезення.

Нагадаємо, що відносини між Грузією та Росією зараз натягнуті та складні. З одного боку, Росія для Грузії - основний ринок збуту вина та інших товарів, джерело грошових переказів та споживач туристичних послуг. А з іншого боку - "окупант", який "наклав руку" на Абхазію і Південну Осетію і мало не дійшов до Тбілісі під час збройного конфлікту 2008 року.

Читайте також:

Загинув через два дні: Леся Нікітюк розповіла про трагічну пропозицію руки та серця. Ховали хлопця у Житомирі.

Біда омине: що треба зробити з уламками, якщо вдома розбилося дзеркало

Остання фортеця Кремля впала: Орбан підтримав Зеленського