Громадян, які скоїли злочини проти національної безпеки, можуть позбавити пенсійного забезпечення.

Відповідний проект закону було опубліковано на сайті Міністерства соцполітики.

Законопроектом пропонується припинити виплату пенсій або не призначати її зовсім при досягненні відповідного віку українцям, які відбувають покарання за низку злочинів проти нацбезпеки та засуджених за 109-111 статтями Кримінального кодексу.

Йдеться про дії, спрямовані на насильницьку зміну влади, посягання на територіальну цілісність, державну зраду та колабораціонізм.

Передбачається, що виплати мають припиняти, як тільки обвинувальний вирок суду набуде чинності. Крім того, положення цього закону збираються застосовувати до підозрюваних у цих злочинах, які оголошені в розшук, та ті, що ховаються від слідства.

Після виходу на волю цим особам планується пенсію повертати. Тим, хто досягне пенсійного віку під час відбування покарання, пенсію буде призначено після закінчення строку у місцях позбавлення волі.

Крім того, законопроект торкнеться і спецпенсій, які виплачуються суддям, прокурорам, військовослужбовцям вищого командного складу у відставці та деяким іншим категоріям громадян.

Після виходу з в'язниці їм уже не повернуть їхній грошовий спецутримання, а свої виплати вони отримають вже на загальних умовах.

Зазначимо, що документ поки що не зареєстрований у парламенті. Наразі триває його громадське обговорення, яке триватиме до 16 лютого.

Читайте також:

Десант на Київ та Одесу: у ГУР розповіли про несподіваний план Кремля

Солона карамель: у Каліфорнії помітили "Запорожець" незвичайного кольору. Відео

Такі часто западають за диван: у мережі показали монету 5 копійок, яку можна продати за 500 доларів. Фото