Ні для кого не секрет, що майже через рік після початку вторгнення, яке мало тривати кілька тижнів, Путін готує новий потужний наступ проти України, щоб повернути ініціативу в бойових діях. Українські розвідники розповіли про можливі плани росіян і чим вони обернуться.

Так, стало відомо, що вже найближчим часом росіяни можуть ухвалити рішення про висадку десанту на півночі чи півдні України, окрім наступу на Донбасі.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону.

"Якщо говоримо про класичну десантну операцію. Така загроза теж завжди присутня - або з білоруського напрямку, або морський десант, якщо ми говоримо про Одесу. При цьому таке рішення було б самогубним для росіян", - сказав Юсов.

Водночас Андрій Юсов упевнений, що будь-яка десантна операція РФ буде самогубством для окупантів, оскільки українські військові дуже швидко знищать цей десант. Як приклад, він нагадав про колосальні втрати військ РФ на початку повномасштабної війни, коли російський десант намагався захопити аеродром Гостомеля.

До речі, військовий експерт Олег Жданов уже оцінив шанси ворога висадити свій десант на Півдні України. Він упевнений, що на Півдні України такий сценарій можливий лише у районі Миколаївської чи Херсонської області.

"Так, на узбережжі цілком можливо. У той же час на Одещині висадка російського десанту малоймовірна, оскільки там до узбережжя росіянам потрібно ще дійти. Більше того, там у нас чергує два типи ракетних комплексів "Гарпун" і "Нептун", які чекають поки російські кораблі увійдуть до зони їхньої поразки", – припустив військовий експерт.

Читайте також:

Солона карамель: у Каліфорнії помітили "Запорожець" незвичайного кольору. Відео

У Кремлі палахкотить: у Зеленського зробили потужну заяву. Європа дала добро!

Це нереальна кількість: у мережі розповіли, скільки техніки Росія запасла для повторного нападу