Інгредієнти:

Для тіста:

  • 360 г борошна (+ для підпилу);
  • 180 мл кефіру;
  • 2 ст. л. соняшникової олії;
  • дрібка солі.

Для начинки:

  • 4 картоплини;
  • 150 г бринзи;
  • 150 г сала (+ для подачі).

Для приготування тіста всі продукти необхідно змішати. Далі дуже добре треба вимішати тісто руками, воно має бути еластичним та не прилипати до рук.

Готове тісто загортаємо у харчову плівку та даємо йому відстоятися протягом 15 хвилин.

Для того, аби приготувати начинку, картоплю потрібно помити, очистити та зварити до готовності - це приблизно 20 хвилин. Готову картоплю необхідно потовкти і дати їй трохи охолонути.

Тим часом обсмажуємо на сухій пательні 150 г сала, нарізаного кубиками. Частину залишаємо для подачі, а решту додаємо до картоплі разом зі 150 г бринзи. Солимо та перчимо до смаку начинку.

Далі розкачуємо тісто у тонкий пласт. Склянкою робимо кружальця, викладаємо начинку та формуємо вареники.

Викладаємо вареники в киплячу воду та варимо 5 хвилин з моменту закипання. Діставати готові вареники Євген Клопотенко радить шумівкою, щоб стекла зайва вода.
Готові вареники викладаємо у миску та подаємо зі шкварками, що залишилися.