Якщо пральна машина перестала віджимати білизну, багато людей починають переживати і не розуміють, що робити в такій ситуації. При цьому в більшості ситуацій можна буде виправити поломку своїми руками, навіть не використовуючи спеціальний інструмент.

Всі погодяться, що в сучасному світі пральна машинка є однією з головних складових усієї побутової техніки, яка використовується у кожному будинку, незалежно від рівня достатку. Ще б пак, це незамінний помічник для ведення домашнього господарства, однак у кожній техніці є свій ресурс і рано чи пізно кожна сім'я стикається з моментом, коли пральна машина погано віджимає білизну.

Злив не працює

Подібна проблема поводиться найчастіше. Злив пральної машини з часом може забиватися.

Якщо це відбувається, машинка просто не може спустити воду, відповідно, режим віджиму не запускається. Необхідно перевірити всі шланги зливу і позбутися засмічення, якщо він присутній.

Також варто подивитися на фільтр грубої очистки. Його завдання полягає в тому, щоб збирати велике сміття в процесі прання. Як показує практика, фільтр грубої очистки засмічується приблизно через півроку активного прання. А коли це відбувається, він перестає пропускати через себе воду. Очистити фільтр легко, у нижній частині потрібно відкрити кришку і викрутити фільтр, весь процес триватиме кілька хвилин.

Господиня завантажує в машинку надмірну кількість білизни

Сучасні пральні машини ніколи не запустять режим віджиму, якщо йдеться про навантаження. Залежно від моделей може бути звуковий сигнал, або на екрані з'явиться відповідна помилка.

Зрідка буває так, що вага починає неправильно розподілятися під час прання. Простий приклад: у простирадло може забитися інша білизна, через що вага розподіляється неправильно. У цьому випадку варто дістати речі, поділити їх на дві партії та спробувати запустити режим віджиму.

Вибрано режим, у якому немає віджиму

І справді, сьогодні безліч пралень мають опцію так званої делікатної обробки білизни або ручного прання. Але мало хто знає, що в цих випадках віджимання не передбачено або проводиться на дуже малих оборотах. Як результат, із барабана доводиться виймати мокру білизну.

Порада одна: потрібно правильно вибирати режим прання перед стартом машинки.

Функція зниження обертів

Деякі моделі можуть самостійно контролювати кількість обертів при віджиманні, відштовхуючись від вібрації та інших факторів. Найцікавіше, що таку функцію можна увімкнути випадково і забути про неї.

Машинка встановлена ​​неправильно

Така причина може виявлятися лише з сучасних моделях. Простий приклад: якщо машина встановлена ​​неправильно, режим віджиму просто не запуститься.

Така проблема часто починає проявлятися, якщо машину переставляли на інше місце. Сучасні пристрої мають безліч датчиків, які спрощують прання і роблять його безпечним.

Якщо ж пральна машина після проведення профілактичних заходів та використання різних конфігурацій завантаження, як і раніше, погано віджимає білизну, то причини можуть бути серйозні, і техніку повинен ремонтувати фахівець.

Так, до майстерні слід звернутися у таких випадках:

  • збій програмного забезпечення. Машинка працює відповідно до заданого режиму;
  • поломка двигуна. Причиною неполадки може бути ремінь і щітки. Конкретну проблему встановить майстер після того, як розбере корпус пральної машинки;
  • зносилися підшипники, необхідна їхня заміна;
  • проблема насоса може вирішитись шляхом встановлення нового.

Читайте також:

Фотографії, віники та старе взуття: що не можна тримати в будинку, щоб не викликати біди

І навіть звичайна картопля: названо топ продуктів, які не можна розігрівати в мікрохвильовій печі

Чорний дим до небес: у Росії палає найбільша нафтобаза, що забезпечує паливом країну