Після того, як Росія цинічно напала на Україну 24 лютого 2022 року, європейські країни вирішили відгородитися від "буйних сусідів" – Росії та Білорусі, за допомогою височенних парканів. Так, наприклад, у вересні вздовж російсько-норвезького кордону було посилено контроль на тлі побоювань, що росіяни почнуть незаконно перетинати його після оголошення мобілізації. А Польща у жовтні закінчила зводити паркан на кордоні з Білоруссю щоб припинити нелегальну міграцію. Висота паркану – 5,5 метрів, він простягається на 187 кілометрів уздовж кордону. Тепер аналогічний паркан Польща планує збудувати на кордоні з Росією.

Так, стало відомо, що Польща збирається спорудити на кордоні з РФ електронний бар'єр. Планується, що це буде система датчиків і камер, які дозволять цілодобово контролювати кордон незалежно від погоди без необхідності знаходження на лінії кордону.

Про це у коментарі Polskie Radio розповіла лейтенант прикордонної служби Польщі Анна Михальська. За її словами, підрядник уже готує проєкт, який передасть на затвердження керівництву її відомства.

Паркан з електронним бар'єром на кордоні з Калінінградською областю (Росія) Польща планує розпочати будувати уже в березні 2023 року. Протяжність такого проєкту складає 200 кілометрів.

"За минулий рік польські прикордонники зафіксували 11 випадків незаконного перетину кордону з Росії. Зрозуміло, ми повинні ефективно запобігати подібним випадкам, враховуючи, яку позицію сьогодні у світі займає РФ. Тому попередньо встановлення "стіни" буде розпочато вже в березні", – зазначила Анна Михальська.

У Польщі вважають, що Росія використовує нелегальних мігрантів як інструмент дестабілізації Євросоюзу.

Наразі, за повідомленням польських прикордонників, на кордоні з Росією все стабільно та спокійно. За словами речниці Вармінсько-Мазурського прикордонного відділу Мирослави Александрович, торік було зафіксовано 11 випадків незаконного перетину кордону з Росії до Польщі. Крім того, трапляються випадки, коли люди заходять на прикордонну смугу. Зокрема це грибники, які заблукали, та туристи, які хотіли сфотографуватися перед прикордонною заставою.

Читайте також:

Чорний дим до небес: у Росії палає найбільша нафтобаза, що забезпечує паливом країну

Зеленський висловив співчуття: найпотужніший землетрус у Туреччині, багато хто не вижив. Що відомо

Вміє насмішити: Кадиров призначив юного племінника віце-прем'єром. Фото хлопця