Міністр оборони Олексій Резніков заявив про створення та активний розвиток танкової коаліції на підтримку України у війні з Росією.

Так, стало відомо, що Україна незабаром отримає західні танки Leopard, Challenger та Abrams. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков у своєму Twitter-акаунті.

"Офіційно: "танкова коаліція" за Україну народилася і активно розвивається. Незабаром ми з радістю вітатимемо Leopards, Challengers та Abrams на українській землі. Їх дуже багато", - наголосив Олексій Резніков.

14 лютого стане відомо точну кількість та терміни поставок західних танків для ЗСУ. Глава Міноборони нагадав, що про передачу Україні танків уже заявили канадці, поляки, німці, британці та американці.

"Перелік країн я поки не розкриваю, бо деякі ще ухвалюють політичні рішення. Моє відчуття, що 14 лютого, коли буде чергове засідання Контактної групи з оборони України, яке фізично буде не в Рамштайні, а в Брюсселі, можливо, там уже кожна країна оголосить про кількість та терміни", - заявив Резніков.

До речі, перший танк Leopard 2 з виділених Канадою для допомоги Україні вже доставлений до Польщі, повідомила міністр оборони Канади Аніта Ананд.

"Перший канадський основний бойовий танк Leopard 2, який ми подарували Україні, прибув до Польщі. Разом із нашими союзниками ми скоро навчатимемо Збройних сил України використанню цієї техніки", - написала Ананд у Twitter.

Читайте також:

Вторгнення Білорусі до України: експерт розповів, чого чекати насправді

Карма діє: путінський вояка, який показував "череп ВСУшника", перетворився на овоч після поранення на думку

Зеленський висловив співчуття: найпотужніший землетрус у Туреччині, багато хто не вижив. Що відомо