Для приготування заварного крему потрібно взяти каструлю з товстим дном, щоб крем не прилипнув при варінні. Наливаємо до неї 150 мл молока, додаємо цукор, вбиваємо яйця. Усі інгредієнти потрібно перемішати віночком. Далі всипаємо борошно та ванілін, перемішуємо до зникнення грудочок.

В окремому посуді потрібно закип'ятити 500 мл молока, що залишилися. Вливаємо гаряче молоко до яєчної суміші тонким цівком, активно розмішуючи віночком.

Ставимо каструлю на маленький вогонь і вари суміш при постійному помішуванні. Якщо цього не робити, то яйця можуть згорнутися і крем перетвориться на омлет.

Варити крем потрібно близько 10-15 хвилин до густого стану. Точний час кожен визначає сам – віночок повинен залишати глибокі сліди на поверхні. Знімаємо крем з вогню і залишаємо ненадовго, щоб він трохи охолонув.

У трохи теплий крем потрібно додати м'яке вершкове масло і збити до однорідного стану.

Поки крем остигає, готуємо тісто.

Беремо каструлю з товстим дном - наливаємо в неї воду, кладемо олію, цукор та сіль. На невеликому вогні потрібно розтопити олію та довести суміш до кипіння. Далі всипаємо в каструлю борошно, не знімаючи його з вогню - активно розмішуємо суміш, щоб борошно добре перемішалося з рідиною. Заварювати тісто потрібно протягом декількох хвилин при постійному перемішуванні. Коли на дні з'явиться оксамитовий осад, знімайте каструлю з вогню.

Коли тісто трохи охолоне, то в нього починаємо вбивати по одному яйця. Кількість яєць може знадобитися від 3 до 5. Якщо тісто вже кремоподібне та стікає з лопатки, то більше додавати не потрібно.

Деко потрібно застелити пергаментом або силіконовим килимком. Тістечка робимо за допомогою кондитерського мішка у вигляді трубочок, залишаючи між ними відстань, тому що вони виростуть у розмірі. За допомогою вилки потрібно надати трубочкам потрібну форму.

Випікати тістечка потрібно в духовці при температурі близько 200 ° С 10 хвилин, потім зменшіть нагрівання до 180 ° С і печіть їх приблизно 30-35 хвилин до золотистого кольору.

Проткнувши дно в кількох місцях, кожне тістечко наповнюємо кремом.

Читайте також:

Сльози будуть від ціни: в Україні рекордно подорожчав популярний овоч, без якого не обходиться жодна страва

Ніколи так не заварюйте чай: названо 5 найпоширеніших помилок

Машинку доведеться викинути: які речі в жодному разі не можна прати в пральній машині