Додавання солі в машинку – це спеціальний французький метод прання. Він повертає свіжіти і яскравий колір одягу, усуває неприємний запах і робить речі дуже м'якими на дотик. Цей метод особливо корисний при пранні білизни та рушників, які тверднуть у машинці.

Чим допомагає харчова сіль у машинці

  • Сіль у барабані машинки робить кухонні та лазневі рушники м'якими та приємними на дотик.
  • Видаляє вапно та накип з барабана, грибок та бактерії.
  • Продовжує термін життя техніки.
  • Усуває неприємний запах у машинці.
  • Повертає яскравість кольорових речей.

Як випрати речі в машинці з сіллю

Одну чайну ложку солі додають у барабан пральної машинки після того, як виклали всі речі. Краще використовувати сіль великого помелу. Після цього бажано виставити високу температуру прання (80-90 градусів), щоб сіль розчинилася. Враховуйте, що деякі речі не можна прати у гарячій воді.

Також ложку солі можна покласти у відсік машинки для рідкого ополіскувача. У такому разі сам ополіскувач не використовується. Таким чином можна очистити машинку від неприємного запаху та накипу.

Що ще додають у машинку крім солі

Якщо ви стираєте сильно забруднений одяг зі старими плямами, в барабан машинки крім солі додайте столову ложку лимонного соку або чайну ложку оцту. Це допоможе відпрати плями.

При пранні махрових рушників в барабан машинки додайте 4 столові ложки солі і 100 мл оцту. Стирайте 15 хвилин. Тоді рушники стануть м'якими та пухнастими після прання.

Для чищення машини від накипу та неприємного запаху до солі додайте півсклянки соди. Запустіть прання за високої температури

Читайте також:

Карти показали багато цікавого: таролог розповіла, що відбудеться 24 лютого на річницю путінського вторгнення.

Лікарі намагаються врятувати: Ігоря Ніколаєва терміново забрала швидка. Можливий інфаркт

Сніданок по-купецьки: як приготувати повітряний омлет з беконом у духовці