Відомий український воєначальник, а також начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що якщо Україна вступить до ЄС та НАТО після закінчення війни, це дасть можливість контролювати Росію в майбутньому.

Цю інформацію розмістили на порталі «apostrophe», посилаючись на слова українського фахівця.

Насамперед потрібно повідомити про те, що Україна має будь-якими способами прагнути виходити на європейські стандарти. Так, це дуже складний процес, але це необхідно для нормального майбутнього нашої країни.

Український воєначальник Кирило Буданов сказав, що у вторгненні Росії на територію України винен не лише тиран Путін, а й саме російське населення.

"Цікаво, що зараз у російському інформаційному просторі, перш за все в інтернеті, а також серед частини опозиції, починає пропагуватися думка, що в цьому вторгненні слід звинувачувати лише "путінську кліку". І суспільство тут ні до чого. А ще ми воюємо з країною" , де понад дві третини населення підтримало дії Путіна!", – сказав начальник ГУР.

Крім цього, він зазначив, що поки що неможливо спрогнозувати, якими будуть відносини України та Росії навіть після закінчення війни. Йтимуть дуже складні процеси, про які поки що рано говорити.

Також Кирило Буданов підкреслив, що на даний момент Україна має одне найголовніше завдання – ослаблення Росії в усіх напрямках.

«Для цього ми маємо активно входити до євроатлантичних та європейських структур: політичні, економічні, безпечні, правові, гуманітарні та освітні... Зрештою, ми повинні мати певну форму контролю над новою післявоєнною Російською Федерацією. Щоби ніколи не повторилося те, що було з Україною».

Читайте також:

Наступ з Білорусі та ракетні атаки: військовий експерт розповів, що Росія готує для «подарунку» у річницю війни

Вдасться уникнути війни: хто в Україні уникне мобілізації у 2023 році

"Собаче життя": росіяни показали, як замерзає Росія взимку, поки Путін марно обстрілює ракетами Україну