Насправді готувати лазанью набагато простіше, ніж може здатися на перший погляд.

Рецепт було взято з сайту 1000.menu.

Для приготування нам знадобиться:

Спосіб приготування:

Для початку дрібно ріжемо цибулю та часник, а моркву натираємо на тертці. З помідорів знімаємо шкірку і протираємо їх на тертці або перебиваємо на блендері.

Цибулю з часником обсмажуємо на олії в сковороді на невеликому вогні. Після того, як на овочах утворюється золота скоринка, варто додати моркву, злегка підсмажити. Через кілька хвилин додаємо фарш, перчимо, солимо і залишаємо гасити хвилин на 20-25 до готовності, накривши кришкою. Через цей час додаємо помідори і гасимо ще 5 хвилин.

Головне в лазаньї - соус болоньєзе. Готувати його слід так. Повністю розтоплюємо вершкове масло, в нього додаємо борошно, добре перемішуємо, щоб суміш, що вийшла, злегка підсмажилася. Після вливаємо тонким струмком молоко, добре перемішуємо соус, і доводимо до кипіння. Соус має бути схожим на сметану. Важливо постійно заважати, щоб не було грудочок. Потрібно трохи додати сіль та часник, можна навіть трохи всипати мускатного горіха. Після цього натираємо сир на середній тертці.

Беремо листи лазаньї, добре читаємо, як їх потрібно готувати. Викладаємо в неї листи лазаньї, тільки потрібно на упаковці уважно прочитати, як готувати їх. Є ті, які можна відразу приготувати, пускати, а деякі потрібно відварити попередньо.

Далі беремо форму для запікання. Туди кладемо лист лазаньї, на нього викладаємо половину м'ясної начинки, поливаємо соусом, приготованим, посипаємо тертим сиром. Далі знову кладемо лист лазаньї та повторюємо шари.

Після цього ставимо в духовку. Запікати потрібно протягом 40-45 хвилин за температури 180 градусів. Після закінчення часу дістаємо лазанью, посипаємо пармезаном, а потім знову ставимо в духовку на 5-10 хвилин.

Читайте також: