Ні для кого не є секретом, що Великобританія є другим за величиною донором військової допомоги для України, виділивши 2,3 мільярда фунтів стерлінгів у 2022 році. Але й на цьому королівство зупинятись не планує.

Так, видання The Telegraph з посиланням на власні джерела написало, що у Повітряних силах Великобританії допустили передачу Україні винищувачів після того, як російські війська будуть витіснені з української території.

Так, видання опублікувало статтю, присвячену занепокоєнню в британській армії щодо того, що повітряні сили та флот не докладають достатньо зусиль для підтримки України.

Президент України Володимир Зеленський закликав західні країни слідом за танками надати Україні винищувачі.

Одне високопоставлене джерело у ВПС Великобританії відреагувало на це, що "ніколи не можна говорити ніколи" про можливість відправлення літаків, проте дещо застерегли, що "зараз це не є пріоритетом".

Джерела додали, що такий сценарій може настати, коли "Росію виженуть із України, і українцям потрібно буде здійснювати повітряну патрульну місію для захисту свого повітряного простору".

Інше високопоставлене джерело в оборонному відомстві захистило відсутність підтримки з боку ВПС та ВМС.

"Наш комплект набагато складніший у використанні, і на ньому потрібно більше часу для навчання. Це дуже відрізняється від навчання піхоти на танках", - зазначило джерело.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус напередодні висловився проти надання Україні німецьких винищувачів. "Про це не може бути й мови", - сказав він.

Тим часом, глава МЗС Нідерландів Вопке Хукстра минулого тижня сказав, що Нідерланди "немає табу" на обговорення запиту про F-16, якби такий надійшов від України, а в уряді Словаччини прямо говорили про плани віддати Україні радянські МІГ-29.

Читайте також:

Наступ з Білорусі та ракетні атаки: військовий експерт розповів, що Росія готує для «подарунку» у річницю війни

Такі часто залежать у гаманці: за монету в 1 гривню можна виручити 500 доларів. Фото

У Голлівуді нова зірка: у американському блокбастері зняли український «Запорожець»