У таких випадках господині викидають стару тертку та купують нову, але є кілька способів, які допоможуть заощадити гроші та збережуть стару тертку.

Докладніше про те, як можна наточити стару терку для овочів у домашніх умовах, читайте у нашому матеріалі.

Керамічні чашки. Все відомий спосіб точення ножів про необроблене дно керамічної чашки. Таким чином можна заточити тертку.

Потрібно взяти чашку і почати терти нею по тертці вгору-вниз, зображуючи, ніби ви натираєте чашку. Не бійтеся, чашку таким чином ви не зітре. Такими рухами варто пройтися по всіх гранях тертки. Після цього варто помити кухонне начиння і все, ваша тертка стала як нова.

Наждачний папір. Цей спосіб теж дуже простий та швидкий. Вам необхідно взяти наждачний папір із зернистістю Р120 та Р180. Насамперед пробуйте папір із зернистістю Р120. Нею необхідно почати шліфувати терку, також проводячи зернистою поверхнею вгору-вниз. Потім використовуйте папір Р180. Після цього необхідно теж помити тертку і можна користуватися нею.

Круглий напильник та ніж. Це найефективніший спосіб. Для нього знадобиться круглий напилок, яким необхідно ув'язнити їм кожен отвір тертки окремо. Після цього варто вставляти ножа в кожну грань зсередини і прокручувати їм. Це метод довгіший, але найефективніший, і після нього тертка ще довго буде гострою, немов меч самурая.

Читайте також: