Всі діти у дитинстві мріють жити в казкових будиночках. Більше того, за можливості вони їх навіть власноруч будують - зі старих непотрібних коробок, різних конструкторів, домашнього начиння тощо. Минають роки, й від цих бажань нічого не залишається. Разом з тим, деякі люди таки втілюють свою дитячу мрію в життя - вони споруджують будинки, які вражають своєю неординарною архітектурою.

Вінничанин Анатолій Скорбач спорудив дерев'яний будинок всього за 72 години. Зводив його за власною технологією швидкого будівництва. Автор розробки поділився з українцями відеоінструкцією, аби всі охочі змогли також збудувати такий дім.

Про це Скорбач розповів на своїй сторінці у Facebook.

"Виготовив комплект будинку з сухого дерев’яного бруса для постійного та тимчасового проживання, облаштування садових (дачних) будинків, місць сезонного відпочинку, мисливських будинків, офісів, бань (саун), фітнес залів за інноваційною авторською технологією швидкого зведення. Всього за 72 години", - йдеться у дописі.

Скорбач наголошує, що ця технологія не вимагає залучення для монтажу важкої будівельної техніки - кранів чи навантажувачів, а також облаштування важких фундаментів та наявності доступу до електромережі.

До комплекту будинку входить:

  • стіновий брус, оброблений захисними матеріалами, покритий лакофарбовими матеріалами європейських виробників;
  • дверні та віконні лутки;
  • комплект крокв покрівлі;
  • комплект покрівлі з ОСБ плити (СіП панелі) під зовнішнє покриття.

Також будівельник зазначає, що можлива комплектація внутрішніми перестінками, терасою та інноваційним натяжним ЕКО-паркетом для покриття підлоги.

До слова, лише геометрія сфери здатна дати нижчі експлуатаційні витрати на оплату комунальних послуг, наприклад опалення, тому власники таких конструкцій мають можливість економити до 60%. Ще б пак, нагріте повітря активно циркулює в куполі, нагріваючи поверхню стін та простір під куполом рівномірно.

Принагідно нагадати, що "модні" сьогодні круглі будинки - це зовсім не ноу-хау, адже будинки з круглим підставою будували стародавні кельти, доісторичні мешканці Кіпру, африканські племена і жителі Крайньої Півночі.

Читайте також:

Центр Києва перекритий, кілометрові черги та траурна обстановка. Як столиця прощалася із головою МВС Монастирським

Українець продає унікальний ВАЗ-2103 за 9 тисяч доларів: ця "трійка" ніби із заводу виїхала. Фото

Може розпочатися наприкінці цього року: аналітики розповіли про можливість загального удару Росії та Білорусі по Україні