Багато хто не має напрацьованого механізму варіння картоплі. Навіть досвідчені господині часто варять цей овоч інтуїтивно, не маючи чітких кроків у процесі приготування.

А є кілька простих лайфхаків, які допоможуть швидко зварити картоплю за різних способів приготування. Про це читайте у нашому матеріалі.

Якщо варити картоплю у каструлі

Цей спосіб чудово підходить для тих, хто хоче зварити картоплю для пюре. Для цього необхідно очищену картоплю нарізати пропорційними шматочками, залити холодною водою так, щоб вода вкривала верхні шматочки і поставити на вогонь. Після того, як вода закипить, картоплю необхідно посолити й додати у воду 40 г вершкового масла. Далі необхідно трохи зменшити вогонь і накрити каструлю кришкою. Вершкове масло утворює на поверхні води суцільну маслянисту плівку, що дозволить картоплі зваритися протягом 10-15 хвилин.

Якщо варити картоплю в мікрохвильовій печі

Очищену картоплю потрібно нарізати невеликими кубиками або брусочками, посолити та помістити в поліетиленовий пакет чи рукав для запікання. У ньому необхідно зробити кілька отворів, щоб виходило повітря. Рукав з картоплею помістити в мікрохвильову піч і включити 8 хвилин на повну потужність. Щоб дізнатися, чи картопля готова, її слід проколювати зубочисткою. Обережно! У мікрохвильовій печі картопля виходить дуже гарячою.

Якщо варити картоплю у мундирі

У мундирі готувати овоч найпростіше в мікрохвильовій печі. Слід помити картоплю на 5 хвилин на максимальну потужність, можна з додаванням функції гриль. Також овоч потрібно змастити олією.

Читайте також: