З кожним роком випускають все нові моделі пральних машинок, які здатні здійснювати справжнє диво з предметами одягу, постільною білизною, а також будь-якими іншими виробами з тканини, що оточують нас у повсякденному житті.

Кожна модель має режим швидкого прання, який розрахований на 15, 30 або 40 хвилин роботи прання. У такому режимі неможливо встановити велику температуру максимально - 40 градусів. Через те, що час прання максимально скорочений, багато хто вважає, що цей режим є більш економним. Однак, це не зовсім так.

Варто зазначити, що режим швидкого прання є інтенсивним, тому не для кожного типу тканини його можна застосовувати. Наприклад, шовк і шерсть на такому режимі не слід прати.

Також такий режим не підходить для постільної білизни та для рушників, або будь-яких інших махрових, лляних чи бязевих виробів, оскільки це може зіпсувати як виріб, так і пральню. Такі матеріали здатні добре вбирати воду, через що вироби не можуть рівномірно розподілитися по барабану і збиваються в кому, який сильно б'ється об стінки барабана, і може порушити балансування самої машинки.

Також, режим швидкого прання має низьку ефективність. На такому режимі неможливо випрати складні плями. А оскільки режим доступний при 30 і 40 градусах, то за такої температури тканина зазнає менших пошкоджень, а значить знищити більшість пилових кліщів і бактерії не вдасться.

Читайте також:

Що можна зробити, щоб пральна машина не стрибала під час віджимання білизни

Куди в пральній машині постійно пропадає одна шкарпетка. Багато хто не знав

Буде як нова. Як почистити пральну машину від плісняви, накипу, бруду та неприємного запаху