Народні прикмети кажуть, що не можна мити брудний посуд у гостях. І на те є безліч причин.

Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Вважається, що якщо у вашому будинку хтось інший вимиє посуд, то в будинку почнуться проблеми, члени сім'ї лаятимуться без будь-яких причин, швидко виникатимуть конфлікти.

Колись давно люди вважали, що в будинку, де проживає незаміжня молода дівчина, не можна мити посуд стороннім, інакше дівчина залишиться в дівах на все життя. Якщо ж незаміжня миє посуд у тієї, хто вже одружилася, вона може "відбити" чужого чоловіка. У той же час, незаміжньою дозволялося мити посуд у холостяка, тоді виникала ймовірність, що він одружується з цією дівчиною. А якщо незаміжня дівчина розіб'є тарілку під час миття посуду, вона зруйнує щастя в тому будинку, де цей посуд мила.

Однак з миттям посуду пов'язані й добрі прикмети. Наприклад, дівчині можна і навіть потрібно мити посуд у будинку своїх батьків. Вважається, що тоді у всієї родини налагодяться стосунки.

Якщо до дівчини в гості прийшла її мати і вирішила помити посуд, то на дівчину чекатиме щастя. Те саме стосується свекрухи, яка принесе щастя до будинку сина через миття посуду у невістки.

Є прикмета, що можна мити посуд у будинку кровного родича. Але не можна мити посуд у кровного родича чоловіка.

Дозволяється також мити дитячий посуд. Все через те, що дитина має чисту енергетику.

Читайте також: