Є спеціальні кімнатні рослини, які здатні принести щастя, і нещастя відповідно. Це якщо за народними повір'ями. Є також рослини, які виділяють не потрібні людині речовини, і їх також небезпечно тримати у своїй оселі.

Але сьогодні ми розповімо про ті кімнатні рослини, які, за забобонами, приносять невдачу своїм власникам.

Фіалка (сенполія)

Цій гарній квітці приписують славу розлучниці. Вважається, що самотнім дівчатам не можна тримати її вдома, оскільки вона "відлякує" наречених. А ось згідно зі східною традицією сенполія – символ сімейної згоди та добробуту.

Монстр

У нас багато хто вважає цю рослину "енергетичним вампіром", який висмоктує всю позитивну енергію, і насичує негативними думками, і навіть провокує кошмари. А ось у Китаї вона є талісманом довголіття.

Плющ

Багато видів плюща є отруйними. Саме тому цій рослині приписують "вампіризм". Однак ще в Середньовіччі у Європі плющ називали символом вірності та талісманом удачі для самотніх, хто перебуває у пошуку кохання.

Папороть

Слов'яни мають традицію шукати квітку папороті, щоб зустріти любов і отримати багатство. Але через століття цій рослині почали приписувати здатність притягувати нещастя. Однак дехто вважає, що він сприяє вирішенню конфліктів у сім'ї.

Гібіскус

Ця рослина здатна визначати атмосферу в сім'ї та "вгадувати" майбутнє. Наприклад, якщо рослина почала в'янути, це віщує хворобу когось із членів сім'ї.

Фікус

Цій рослині приписують славу здобувати жінку на вдівство. Усьому виною Друга світова, коли жінки поголовно садили вдома фікуси, і так збігалося, що їхні чоловіки не поверталися з фронту. А ось у Китаї фікусам приписують здатність зміцнювати родину.

Циперус

Ця рослина також має славу "вампіра". Однак "висмоктує" енергію у цинічних, заздрісних та злих. Хоча є повір'я, за яким циперус зміцнює здоров'я.

Читайте також:

Вікна більше не «потітимуть»: які кімнатні рослини здатні позбутися конденсату

Названі кімнатні рослини, які приманюють гроші та удачу

Замість валеріани та гліцину: які кімнатні рослини допомагають заснути