Ще якихось 9 місяців тому Україну по праву називали "світовою житницею", бо в країні завжди був надлишок продовольства. Ось тільки війна в Україні посилила і без того тривожну ситуацію із глобальною продовольчою безпекою, адже на межі голоду опинилися мільйони людей на планеті. І українці – не виняток.

І справді, всі знають, що в окупованих регіонах України зараз є загроза голоду. Ще б пак, інфраструктура там знищена і не оновлюється, а російські окупанти грабують не лише бізнесменів-аграріїв, у яких зерно забирають під нуль, а й спустошують приватні господарства та будинки.

Не в кращому становищі й ті, хто внаслідок ракетних ударів втратив будинок, роботу та колишнє безбідне життя.

Саме тому міжнародна допомога українцям від ООН передбачає не лише виплату грошової компенсації, а й ваучери на продукти.

Так стало відомо, що в рамках Всесвітньої продовольчої програми від ООН переселенці, які набули статусу ВПО, можуть отримати по 6600 грн на продукти, залежно від кількості членів сім'ї.

При цьому самостійно подати заявки на виплату не можна. Списки українців, які потребують підтримки, формує Мінсоцполітики, використовуючи відомості з Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб.

Що ж до суми, яку ООН надає ВПО, то вона залежить від кількості членів сім'ї:

  • одна людина у сім'ї – 2200 грн;
  • дві особи – 4400 грн;
  • три особи – 6660 грн;
  • чотири особи – 8800 грн;
  • п'ять і більше осіб – 11100 грн.

Водночас зараз максимальний розмір виплати становить 6600 грн. на сім'ю. Ті, хто розраховують на фінансову підтримку від ООН, повинні зареєструватися та надати дані:

  • ПІБ;
  • контактний номер телефону;
  • ідентифікаційний код.

Простіше зробити це, звернувшись на гарячу лінію програми за телефоном: 0800600-122. При успішній реєстрації на мобільний телефон надходить SMS із кодом банківського переказу Western Union - система грошових переказів готівкою.

Переказ від ООН готівкою можна отримати у відділеннях Укрпошти чи Нової пошти, а також у відділеннях банків-партнерів. Гроші можна зняти, надавши будь-який документ на підтвердження особи. Клієнти ПриватБанку, Ощадбанку та А-Банку можуть отримати онлайн-переказ на свій банківський рахунок.

Українці молодші 18 років за відсутності офіційного опікуна повинні звернутися для отримання виплати від ООН до будь-якого відділення партнерського банку програми, де нададуть консультацію щодо оформлення допомоги.

За даними Мінреінтеграції з початку повномасштабної війни Всесвітня продовольча програма ООН надала Україні понад 370 мільйонів доларів та 137 тисяч тонн продовольства.

Читайте також:

Вам запропонують дуже хорошу роботу з високою зарплатою: названо три знаки Зодіаку, яким пощастить цього року

Про які приховані хвороби можна дізнатися на вигляд своїх нігтів. список

Гроза російської армії: Британія вирішила передати Україні найпотужніші танки Challenger 2. Це дикий звір