Стало відомо, що сьогодні, 15 січня близько 11:00 за місцевим часом при заході на посадку в аеропорту Покхара в Непалі, впав і спалахнув пасажирський літак ATR 72 авіакомпанії Yeti Airlines.

Очевидці трагедії стверджують, що літак втратив швидкість і завалився на ліве крило під час посадки. Він міг звалитися на житлові райони міста, проте пілотові вдалося запобігти цьому.

Відомо, що пілот пасажирського літака, який зазнав катастрофи в Непалі, направив лайнер у бік ущелини річки, щоб не впасти на житлові квартали і популярний ринок. Таким чином, літак розбився між старим і новим аеропортами Покхари.

Момент аварії потрапив на відео.

У салоні знаходилися 72 особи, у тому числі четверо росіян та троє дітей. У посольстві РФ повідомили, що вони загинули.

"На жаль, четверо громадян РФ загинули", - розповів посол РФ у Непалі Олексій Новіков.

Telegram-канал SHOT одним із перших опублікував список росіян, які перебували в літаку, який розбився в Непалі.

  • Алтуніна Вікторія;
  • Бандуро Елена;
  • Лугін Юрій;
  • Лугін Віктор.

До речі, громадянка Росії, SMM-фахівець та блогер Олена Бандуро, за словами своєї сестри Ксенії, була вагітна. У Непал вона летіла до свого коханого Максима, яким дуже сумувала.

Серед загиблих в авіакатастрофі в Непалі також подружня пара Вікторія Алтуніна та Віктор Лигін із Ростова-на-Дону. За словами однокурсниці Вікторії, пара зіграла весілля у 2018 році. Подружжя любило подорожувати і цього зимового сезону вони теж вирішили провести в теплих країнах. Вибір припав на Індію. Очевидно, вирішено було злітати також у сусідній Непал.

Вже відомо, що влада Непалу створила комісію з розслідування причин трагедії. Звіт мають подати за 45 днів. За попередньою версією до падіння лайнера могла призвести технічна несправність.

"З погодою проблем не було, надійшла попередня інформація, що літак розбився з технічних причин. Було отримано інформацію про те, що в літаку було помічено полум'я, коли він ще перебував у повітрі", - заявив співробітник Управління цивільної авіації Непалу Г'янендра Бхул.

До речі, один із пасажирів літака, що розбився в Непалі, встиг зняти на телефон останні секунди польоту.

Довідка: ATR 72 – турбогвинтовий середньомагістральний пасажирський літак виробництва концерну ATR. Нинішня подія стала найбільшою катастрофою в історії цього літака. Усього з 1994 року сталося понад 20 катастроф та серйозних аварій з ATR 72. У цих подіях загинуло 469 людей.

Читайте також:

Путін уже готується до гіршого: просто в Москві розмістили системи протиповітряної оборони. Фото

Путін почне заїкатися: Німеччина завдала удару по Кремлю. Починається крах країни

Це кара за багатоповерхівку у Дніпрі: жителі Курська та Білгорода розповіли, як трясло їхні будинки