"Росія має все для перемоги над Україною, війна триватиме" - саме такою була головна теза виступу президента Росії Володимира Путіна на засіданні колегії Міноборони в грудні 2022 року. Українці нічого іншого й не очікували почути, бо Москва давно пішла ва-банк і відступати не збирається навіть попри величезні втрати в людях.

І справді, якщо вірити даним ГУР МО, то Росія, схоже, намагається створити збройні сили чисельністю 2 мільйони людей.

"Під час першої хвилі мобілізації у ЗС РФ було покликано 300 тисяч осіб. Після нетривалої підготовки мобілізованих направляють у зону ведення бойових дій в Україні. Військова розвідка України не виключає, що керівництво Росії найближчими днями оголосить про проведення чергової хвилі мобілізації. У ЗС РФ потраплять ще 500 тисяч росіян, що дозволить країні-терористу створити стратегічні резерви", - йдеться у повідомленні.

За даними ГУР МО, у Росії готуються до чергової хвилі мобілізації, на законодавчому рівні вносяться зміни до законів РФ, що регламентують проведення мобілізації. Також триває активна підготовка навчальних центрів.

"За оцінками військової розвідки України, масштаб мобілізаційних заходів, які проводять країна-агресор, свідчить про плани її керівництва створити армію чисельністю близько двох мільйонів осіб", - додали в Головному управлінні розвідки.

Читайте також:

Люди під завалами: російська ракета потрапила до багатоповерхівки. Так Путін привітав українців із старим Новим роком. Фото

Це увійде до історії: під Бахмутом ліквідували вже чотирьох відомих кримінальних авторитетів Кремля

Не стало легенди радянського кіно. Ці фільми дивилися сім'ями