Варені яйця – гарне доповнення до будь-якого салату. Але іноді чистити їх – суща морока: шкаралупа знімається разом із білком, жовток тече чи кришиться... Тим часом є кілька способів, з допомогою яких можна почистити улюблений продукт, не перетворивши їх у непривабливе місиво.

Метод з використанням ложки:

Для того, щоб естетично почистити яйце, слід використовувати чайну ложку. З її допомогою обережно розбивайте шкаралупу, а потім чистіть її руками.

Крім цього, розбивши яйце з одного кінця, під шкаралупу акуратно можна засунути ложку і таким чином відокремити відварене яйце від оболонки.

Оцет та сода:

Під час варіння яєць у воду потрібно додати трохи соди та оцту. Ці компоненти пом'якшать шкаралупу, тому в результаті яйце можна буде почистити класичним способом за лічені секунди.

Вода та склянка:

Це оригінальний спосіб чищення варених яєць, для якого вам знадобиться склянка та трохи води.

Читайте також:

Васильєва коляда: що не можна робити 13 січня Традиції та прикмети

Старий Новий рік-2023: які страви обов'язково мають бути на столі

Як відрізнити підроблений мед від сьогодення за допомогою звичайного паперу. Допоможе навіть на ринку