У МЗС Латвії зробили несподівану заяву щодо того, що світ має готуватися до того, що Росія може розвалитися. Так, є маса сценаріїв, де повідомляється про кінець імперії Путіна.

Цю інформацію опублікували на порталі «RBC», посилаючись на МЗС Латвії.

Є введення про те, що міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевич закликає весь світ не боятися розпаду Росії.

"Для правлячого в РФ режиму війна, яку він розв'язав проти України, - це питання виживання. Тому демократичний світ має не боятися розвалу РФ, а озброїтися стратегічним терпінням та максимальною витримкою", - заявив МЗС Латвії.

Крім цього, він насамперед звернувся до Заходу, говорячи про те, що буде низка питань про ядерну зброю, мігрантів і внутрішні процеси самої РФ.

"У контексті війни в Україні Захід має зосередитися на максимальному ослабленні РФ, але результат війни, перш за все, визначатиме українські солдати на фронті", - сказав Едгар Рінкевичс.

Також він наголосив і на тих санкціях, які були введені раніше проти Росії. Проте вони почнуть діяти лише 2023 року. Ще він наполягає на тому, що санкції мають запроваджуватися і далі проти країни-терористки. Ще він запевняє у тому, що цивілізовані країни продовжуватимуть підтримувати Україну військовою допомогою.

«На початку повномасштабної війни багато великих країн не вірили, що Україна зможе протистояти нападу РФ. Проте, зрозумівши, що Україна здатна постояти за себе, країни почали шукати способів допомогти. І якщо на початку війни західні країни зобов'язалися допомогти Україні озброєнням радянських часів, то тепер, після виснаження запасів, в Україну слідує все більше сучасної військової техніки", - підсумував Едгар Рінкевичс.

Читайте також:

Останній наказ Путіна: викликав начальника Генштабу та дав три місяці на перемогу. ЗМІ розкрили деталі

Яких нападів чекати від Путіна найближчими тижнями: прогноз британської розвідки