Мікрохвильова піч – прилад, який використовується людьми щодня. Однак, при регулярній експлуатації на стінках приладу накопичується бруд. При цьому НВЧ-піч починає погано пахнути і може спалахнути через товстий шар жиру. Не дивно, що господарі і господині шукають справні способи прибирання мікрохвильової печі і хочуть не витрачати на це заняття багато часу і грошей.

Цей метод чищення мікрохвильової печі від жиру апельсиновими і лимонними кірками багатьом здасться дивним, але він дійсно працює.

Отже, цього методу знадобиться 0,5 л води, кірки від апельсинів чи мандаринові шкірки.

Щоб позбутися слідів жиру всередині печі, наповнюємо миску водою і кладемо туди кірки від цитрусових.

Далі миску ставимо в мікрохвильову піч в мікрохвильову піч і включаємо прилад. Якщо пристрій знаходиться в режимі максимальної напруги, потрібно почекати дві хвилини. Якщо режим вибрано середній, потрібно три хвилини.

Виявляється, при нагріванні шкірка цитрусових виділяє кислоти, завдяки яким розм'якшуються залишки їжі та жир. Після того, як мандарини розігріються, протріть грубку губкою зсередини. Крім того, що ваша мікрохвильова піч знову стане чистою, вона стане дуже приємно і смачно пахнути.

Увага! Перед початком чищення руками, потрібно відключити мікрохвильову піч від Мережі і дати їй охолонути. Важливо не торкатися розігрітих стінок і внутрішніх деталей приладу, щоб уникнути опіку.

До речі, швидко вимити мікрохвильову піч можна і лимонною кислотою. Для цього знадобиться 0,5 л води, 1 ложка лимонної кислоти у порошку чи сік одного лимона. Інгредієнти потрібно змішати в мисці, поставити в електроприлад та включити на повну потужність. Для усунення свіжих жирових плям достатньо гріти розчин 5 хвилин, для застарілих – 15 хвилин.

Читайте також:

Васильєва коляда: що не можна робити 13 січня Традиції та прикмети

Старий Новий рік-2023: які страви обов'язково мають бути на столі

Як відрізнити підроблений мед від сьогодення за допомогою звичайного паперу. Допоможе навіть на ринку