Мало хто знає, що за допомогою солі можна позбутися неприємних запахів. Цей новий тренд є максимально екологічним, а тому припадає до душі людям, які дбають про навколишнє середовище та виключають використання різних хімічних засобів для чищення, у тому числі аерозолів.

Варто врахувати, що сіль здатна ввібрати неприємний запах, але ніякого чистого та благородного запаху вона не виробляти, а отже, для цього потрібно використовувати інші ароматичні засоби. Але щодо смороду, то звичайна харчова сіль впорається з цим на всі 100%.

Сіль при ліквідації запаху каналізації

Для цього необхідно розвести 1 склянку солі в 1,5 склянки окропу. Далі вилийте в каналізацію. Це видалить будь-яке засмічене сміття та затяжні запахи. Для створення ефекту освіжувача потрібно до киплячої води додати пару крапель будь-якого ефірного масла, наприклад лимона. До речі, ефірні олії здатні вбити плісняву та бактерії.

Сіль при мийці холодильника

Іноді при мийці холодильника залишається стійкий неприємний запах. У такому випадку необхідно приготувати розчин солі з водою в пропорції 1:1. Зануріть ганчірку в суміш і злегка протріть внутрішню частину холодильника. Це видалить плями, жир, розливи та запах.

Сіль при ліквідації запаху від обробної дошки

Найбільш схильні до збереження неприємних запахів дерев'яні обробні дошки. Миття засобом для посуду не завжди здатне розв'язувати це питання. А тому потрібно посипати дошку сіллю, легко протерти теплою вологою тканиною. Це допоможе відлущити будь-які частинки, які просочилися у дошку. Після цього потрібно вимити в теплій мильній воді, і ваша дошка буде виглядати і пахнути як нова.

В цілому, сіль здатна прибрати неприємний запах будь-якого приміщення. Якщо в салоні вашого авто є джерело сморід, його на ніч необхідно засипати сіллю, а зранку сіль викинути або зібрати автомобільним порохотягом. Або просто насипати сіль у тарілку і залишити в салоні на ніч.

Читайте також: