В останні кілька років в Україні температура не падала дуже низько, а тому питання опалення житла дровами у багатьох зовсім не стояло. А тому тепер навіть -10 градусів сприймається дуже незвично.

І хоча у багатьох власників приватних будинків є газові котли, частина з них все ж таки вважає за краще опалювати свої будинки дідівським методом - дровами. А оскільки цей рік, як і минулий, був дуже нелегким щодо грошей, хочеться заощадити на тих же дровах. І насправді є один незвичайний спосіб.

Секрет простий - правильно розтоплена пічка. Для початку необхідно визначити, скільки дров потрібно для укладання в піч. Все залежить від того, як довго ви хочете опалювати житло та скільки кімнат. Від кількості дров залежатиме швидкість розгоряння.

Необхідно викладати дрова щільно один до одного шарами. Починаємо знизу вгору, і спочатку кладемо великі бруски, потім середні, а в кінці найменші - скіпки. Пам'ятайте, між дровами не повинно бути жодних проміжків.

Після того, як ви правильно склали дрова в піч, починайте їх розпалювати. Починати підпалювати необхідно з верхніх шарів, тому що маленькі поліна швидко горітимуть і нарощуватимуть температуру. В результаті цього, процес розпалювання буде довшим, але в будинку стрімко потеплішає.

Читайте також:

Дрова, газ або обігрівач: чим вигідніше опалювати свій будинок

На одну людину дадуть 15 кубометрів: запрацював державний сервіс з купівлі дров для населення

Різке подорожчання дров: хто зможе отримати їх безкоштовно у вигляді держдопомоги