Українцям розповіли, як змінилися ціни у 2022 році. Так, у Держстаті повідомили, на що найбільше змінилися ціни.

Цю інформацію надали на порталі новин «ТСН»

Ні для кого не секрет, що за минулий рік зі зрозумілих причин подорожчало практично все: починаючи від продуктів і закінчуючи різноманітними послугами та технікою. У середньому за 2022 все подорожчало приблизно на 23%.

Державна служба статистики заявила, що найбільше подорожчали в 2022 році овочі, вони зросли в ціні на 68.5%. Далі зросла в ціні риба – більш як на 30%. Хліб та хлібопродукти також подорожчали – на 29,7%. Якщо взяти загальну статистику, то загалом продукти подорожчали на 27,1%, а алкоголь та тютюнові вироби зросли у ціні на 17.4%.

Крім цього, паливо та мастила подорожчали на цілих 56.2%, природний газ – 10.1%, а водопостачання зросло у ціні на 12.5%.

Однак є й трохи позитивна інформація. Зараз йтиметься про одяг. Так, за 2022 рік одяг в Україні став дешевшим на 2.7% у середньому.

Важливо повідомити, що за інформацією експертів, 2023 року зростання цін на продукти продовжиться. Особливо це стосується курятини, м'яса, сала, молочної та кондитерської продукції. Справа в тому, що через відключення від світла потрібно шукати альтернативні джерела живлення, щоб могла зберігатися ця продукція.

Читайте також:

Тариф на електроенергію зросте на 107%. Кого торкнеться подорожчання

Різке подорожчання дров: хто зможе отримати їх безкоштовно у вигляді держдопомоги

Подорожчання молока, олії та сметани: що відбувається з цінами на ці продукти