Часто буває так, що речі в шафі починають задихатися і неприємно пахнути. За всіх часів вирішували цю проблему досвідчені господині за допомогою звичайного мила.

І справді, туалетне мило можна використовувати не тільки в домашньому господарстві для очищення чи прання. Його можна покласти в шафу, щоб відлякати міль і наситити одяг приємними ароматами.

Цей предмет як освіжувач використовували ще наші бабусі, але він досі не втратив своєї актуальності.

Один нюанс - господарське чи дьогтярне для такої мети зовсім не підійде. Мило для платтяної шафи має бути з дуже сильним парфумерним запахом.

Щоб аромат у мила був насиченим, його потрібно звільнити від упаковки. А щоб брусок не забруднив одяг та білизну, його кладуть у спеціальний полотняний мішечок.

Такий запах ненав'язливий та вивітрюється дуже повільно, тому використання туалетного мила має суттєві переваги перед іншими способами. Це дешево, ефективно та довговічно.

До речі, будьте обережні з темними речами, стежте, щоб мило не залишило на них відбиток.
І ще, звичайно, одного бруска буває недостатньо для цілої шафи, тому кладуть кілька штук - по одному на кожну полицю.

Також можна виготовити ароматичне мило самостійно, додавши в покупний продукт свої улюблені ефірні олії.

Мало хто знає, але мило також допомагає запобігти появі молі в шафі. Для цього потрібно взяти мило (міль не любить запаху мила), порізати його в стружку і розкласти в кишені зимових речей або маленькі пакети.

Ще один спосіб освіжити білизну в шафі - маленька декоративна подушечка або мішечок із сушеними травами, пелюстками квітів та ароматичними оліями. Так, як наповнювач можна взяти лаванду, м'яту, ромашку, пелюстки троянди. Аромати можна підібрати в залежності від ваших цілей, наприклад, для постільної білизни підійдуть заспокійливі трави.

Читайте також:

Страшний день 11 січня: чому сьогодні не можна дітей випускати з дому, і як це пов'язано з Євангелією від Матвія

Православний календар весіль 2023: у які місяці небезпечно вінчатися та розписуватись у РАГСі

Це вбереже автомобіль та ваш гаманець. Як за кілька секунд перевірити якість бензину